3 Kasım 2009 Salı

Domuz gribi aşısı Başladı

DOMUZ Gribi olarak bilinen ‘Pandemik A (H1N1)’ virüsüne karşı koruyucu önlem olarak ithal edilen aşıların uygulanmasına bugün başlandı. Aşı, Ankara'da ilk olarak sağlık personeli ve henüz yola çıkmamış hacı adaylarına yapılıyor.

500 bin dozluk Novartis üretimi ilk parti aşılar, 81 ilin sağlık müdürlüklerince sağlık kuruluşlarına sevk edildi. Pandemi Bilim Kurulu’nun verdiği kararlar dahilinde planlanan ve icra edilen ‘H1N1 Aşı Uygulamaları ve Takvimi’ne göre, ilk aşı uygulamaları sağlık personeline ve henüz yola çıkmamış hacı adaylarına bugün yapılmaya başlandı. Uygulamayla yaklaşık 350 bin sağlık çalışanının aşılanması öngörülüyor.

İLK AŞI ANKARA SAĞLIK MÜDÜRÜNE

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Sağlık Bakanlığı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hazırlanan H1N1 Aşı Odası’nda domuz gribi aşısını ilk yaptıran isim oldu. Aksoy’dan sonra ise hemşire, doktor, 112 çalışanları olmak üzere çok sayıda sağlık hizmeti veren personele aşı yapıldı. Aşı uygulamasıyla ilgili ilk görüntü ve fotoğraflar, sağlık hizmetinin aksatılmaması, hijyen kurallarının ihlal edilmemesi ve birey haklarına özen gösterilmesi gibi kaygılar nedeniyle Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği tarafından çekilerek, basına dağıtıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bugün Bakanlar Kurulu toplantısı olduğu için yarın aşı yaptıracağı ve buna ilişkin görüntülerin de medya kuruluşlarına iletileceği duyuruldu.

0 yorum:

Anahtar Kelimeler :

Domuz Gribi,Domuz gribi öldürücü müdür?,Domuz Gribi Belirtileri,Domuz gribi aşısı,domuz gribi nasıl bulaşır?,domuz gribi tedavisi,domuz gribi nasıl anlaşılır?,domuz gribi aşısının yan etkileri,domuz gribi maskesi,domuz gribi son durum,domuz gribi haberleri,domuz gribi risk grubu