4 Kasım 2009 Çarşamba

HİSTERİKLERİ BOŞ VERİN, AŞI OLUN

Dünyada birçok insan domuz gribi aşısına tereddütle yaklaşsa da, ABD'nin en etkili gazetelerinden Boston Globe bu konudaki çalışmaların ışığında oluşturduğu yazısının başlığında "Histerikleri boş verin, domuz gribi aşınızı olun" dedi.

Bazı kesimlerin aşılanmaya histerik bir şekilde karşı çıkıp efsaneler yayarak, birçok kişiyi olumsuz etkilediğine dikkat çeken yazıda şu ilginç veriye de yer verildi: ABD'de 1 Eylül'den geçen salı gününe kadar domuz gribi teşhisiyle hastaneye yatırılan ABD'lilerin sayısı 5000'i buldu. Bunların yüzde 53'ü 25 yaşından küçüktü.

Grip hamile kadınlarda ağır hastalığa neden oldu. Normal mevsimsel grip yılda 36 bin kişiyi öldürüyor, ki bunların çoğu 80 yaşının üzerinde. Ancak 1 Eylül'den bu yana ölen 292 kişinin yüzde 90'ı 65 yaşından küçük. 1950'den önce doğanların gençliklerinde yakalandıkları bir grip sayesinde bir derecede bu virüse bağışıklığı olduğu düşünülüyor.

Kışı içeren önümüzdeki birkaç ay içinde milyonlarca kişinin domuz gribine yakalanması sağlık yetkililerinin en büyük endişesi. Bu olasılığı bertaraf etmenin tek yoluysa domuz gribi aşısından geçiyor.

0 yorum:

Anahtar Kelimeler :

Domuz Gribi,Domuz gribi öldürücü müdür?,Domuz Gribi Belirtileri,Domuz gribi aşısı,domuz gribi nasıl bulaşır?,domuz gribi tedavisi,domuz gribi nasıl anlaşılır?,domuz gribi aşısının yan etkileri,domuz gribi maskesi,domuz gribi son durum,domuz gribi haberleri,domuz gribi risk grubu